Hippu -Friesvik's Zora af Zelda of Lui

DNA-testit: CD & vWD1- VAPAA

Tittelit:

Helsinki Junior Winner 2019

Hippu koiranetissä

Hippu syntyi Friesvik's Kenneliin Ruotsin Öölantiin Zeldan ja Luin pentueeseen 9.7.2018. Hän muutti kotiin 9.9.2018. Hippu on sijoituksessa Ohped Dal Kennelin kanssa. Hippu asuu Veeran ja Osmon luona Virroilla pikkulapsi perheessä.

Luonnekuvaus:

Hippu on todella tarkkaan ihmistä kuuntelevastabijhoun. Energiaa Hipulla riittää puuhaan kuin puuhaan ja se lähteekin aina innoissaan ulos. Sisällä Hippu osaa silti rauhoittua paikalleen, mutta seuraa ympäristöään tarkasti ja vartioi kotia ilmoittaen uusista tulijoista. Yksinoloa Hipun on pitänyt harjoitella keskivertoa enemmän, hän on hyvin rodunomaisesti "stand by me" -tyyppinen koira ja seuraisi ihmistään mielellään joka paikkaan.

Hippu rakastaa omia ihmisiään, oman perheen lapsia ja tuttuja eläinystäviään, mutta vaatii aikansa, että lämpenee vieraille. Paremmin Hippu ottaa aina vastaan koiraihmiset, mutta kaikille on lopulta kuitenkin lämmennyt.

Hippu reagoi herkästi muutoksiin ja on muutenkin monesti emäntää yhden askeleen edellä kuin ajatuksia lukien. Miellyttämisenhalu on kohtalainen ja palkkaus suhteellisen helppoa. Hippu ei ole kovin perso yleisesti ruualle, mutta kunnon makkaralla toki minkä vaan homman mielekkyys paranee huomattavasti.

Hippu elelee tällä hetkellä pitkälti kotikoiran elämää pikkulapsiperheessä ja yhdessä puuhaillaan kaikenlaista. Lemppareita Hipulle ovat uinti- ja metsäretket, sekä ruuanetsintäleikit. Riistavietti on vahva ja Hippu lähtisi mielellään metsässä samoilemaan hajujen ja riistan perässä. Agilityä on myös harrastettu, ja Hippu oli siinä varsin hyvä, vaikkei räjähtävää kisaluonnetta ehkä löydykään.